Lihattomasta lokakuusta huudellaan nyt vähän joka paikassa ja tietty se sai miettimään omaakin ruokavaliota. Viimeisen vuoden aikana se tuntuu siirtyneen koko ajan kasvispainotteisempaan suuntaan. En ole ikinä muutenkaan välittänyt lihan mausta tai koostumuksesta mitenkään erityisesti (joitakin poikkeuksia huomioimatta), joten kasvispainotteinen ruokavalio ei ole ollut mulle sinällään mikään ongelma. Tosin proteiinin saannissa olisi varmaan korjaamista, vaikka maitovalmisteita tulee nautiskeltua aika paljon päivittäin. Lisäksi, en tiedä johtuuko kasvispainotteisesta ruokavaliosta yksinään vai onko useamman tekijän summa, mutta monet tutut on ihmetellyt, että mun kasvot on kaventunut viimeisen vuoden aikana. Iteltä on mennyt tämä vähän ohi, mutta sen sijaan oon huomannut isojakin muutoksia mun makumieltymyksissä. Tuntuu että suolan käyttökin on vähentynyt ja vaihtunut vähän muihin mausteisiin ja maistan mielestäni paremmin kaikki miedommatkin maut. Ja pidän niistä myös enemmän. Esimerkiksi kesäkurpitsa ja avokado on kummatkin sellaisia, mitä en pitkään voinut sietää, mutta nykyään syön niitä tyytyväisenä ihan sellaisenaankin.
Nyt en kuitenkaan aikonut avata ruokatottumuksiani täällä sen enempää, vaan halusin tulla jakamaan pari omasta mielestäni erittäin hyvää ja nopeaa kasvisruokareseptiä. Tämä eka on enemmänkin hyvä välipala tai kylkiäinen muun ruoan ohella, koska ei tästä mitenkään hirveän täyteen tule.
Lopuksi yksi ikiaikainen lemppari, jota on helppo maustaa monipuolisesti joko todella tuliseksi tai ihanan pehmeäksi ja kermaiseksi sekä kaikeksi siltä väliltä. Tämä on niin helppo tehdä fiilispohjalta, eikä aineksia tarvi juuri mittailla. Hän on tomaattikeitto.
Tässä vaiheessa on aina kiva leikkiä tuon kerman kanssa! :-)
Tähän loppuun aattelin linkitellä vielä kaikki muutkin kasvisreseptit, mitä täältä blogista löytyy, jos joku kaipaa vinkkejä lokakuunsa varalle:
Vegetaristi pizza (mm. pinaattia, tomaattia, mozzarellaa ja kananmunaa)
Avokadopasta, erilainen avokadopasta ja punajuuri-vuohenjuustokeitto
Tomaatti-leipäkeitto, (pekonipasta) ja maailman herkuin salaatti
I love food, especially when it's colorful and quick to make.
Ooooi tuo paprikatäyte kuulosti tosi herkulta, sitä pitää ehkä vielä testata :) Kiitos reseptistä! Odottelen muutenki milloin pääsisin laittamaan joka ruokaan avokadoa...
VastaaPoistaJa se maistuu ainakin omasta mielestä vähintään niin herkulta kun kuulostaakin! :)
PoistaIte oon myös tyrkkäämässä avokadoa joka paikkaan, kun on kerrankin löytänyt jotain hyvää ja terveellistä.