Mulla on semmoinen italialaisia reseptejä sisältävä kirja, mistä oon kokeillut muun muassa tämmöstä mielettömän hyvää tomaatti-leipäkeittoa. Tuli vaan vähän sovellettua ainesten määrien kanssa, koska alkuperäsen ohjeen mukaan keittoa tulis yhdelle hengelle varmaan viikon tarpeiks.
Samasta italialaisten reseptien kirjasta löyty myös paahdettu tomaatti- ja pancettapastan ohje. Tätä sovelsin aika paljon, kun piti saada nopeasti tehtyä ja pancettan korvasin ihan vaan pekonilla. Alkuperäsessä reseptissä kirsikkatomaatteja paahdetaan ensin tunti uunissa vuoassa 150:ssä asteessa, mutta mä kippasin ne suoraan pannulle. Pennepastaa piti keittää paketin ohjeen mukaan ja samalla pistää vähän öljyä kuumenemaan pannulle. Siihen sitten pancetta/pekoni, valkosipulinkynsi, salottisipuleita pari kappaletta ja chilirouhetta kuullottumaan miedolla lämmöllä 10 minuutin ajaksi. Tässä vaiheessa lisätään joukkoon kirsikkatomaatit, tuli ne sitten uunin kautta tai ei. Pastasta olisi pitänyt ottaa kauhallinen keitinvettä talteen ja lisätä pastan kanssa kastikkeen sekaan, mutta ite unohdin ja valutin kaiken lavuaariin. Päälle olisi voinut ripotella vielä balsamiviinietikkaa, mutta itellä ei ole semmoista niin jätin ripottelematta. Omasta versiosta tuli ehkä vähän kuivaa ja ois kaivannut jotain vihreää lisäksi, mutta muuten ihan hyvää.
Yhtenä päivänä ostin kaupasta hunajamelonin ja siitä piti sitten saada tehtyä salaatti. Löysin netistä tämmöisen reseptin, mikä kuulosti jo todella hyvältä ja maistui aivan taivaalliselta. Jääsalaattia, hunajamelonia, vihreä omena, leipäjuustoa ja viinirypäleitä. Tein tätä vasta viime viikolla, mutta oli niin hyvää, että voisin tehdä taas uudestaan. :)
Good thing I love cooking because it's the only thing I have time for besides school.
Naams, näyttää ihan sika hyvältä. Pitäis joskus varmaan ite kokeilla..
VastaaPoistaEikä nämä edes omasta mielestä näytä vielä puolikskaan niin hyviltä kun maistui. :)
PoistaKatoin ensin, että tossa ekassa kuvassa on raparperia ja mietin, että wtf, sipulia ja raparperia? Tomaattikeitto raparperilla..? No joo, onneks ei ihan niin eksoottista.
VastaaPoistaVarsiselleri kieltämättä näyttää ihan raparperiltä, mutta ei tää mun kokeellinen keittiö nyt ihan niin kokeellinen oo, että rapsuja laittaisin tomaattikeittoon. :D Voin vaan kuvitella mimmoinen makujen "harmonia" siitä keehkeytyis.
PoistaLeipäjuustosalaaatin kuva sai kyllä veden nousemaan kielelle. "Raparperit" eivät niinkään:D
VastaaPoistaJeps, tota leipäjuustosalaattia ei voi kehua liikaa. Se oli tosi nopee tehä kun aineksia ei tule tuon enempää ja maistuu ihan mielettömän hyvältä. :)
Poista