Sivut

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Opiskelijaruokaa

Haluaisin saada tästä blogista jonain kauniina päivänä hieman enemmän vaatteisiin ja niiden suunnitteluun sekä ompeluun, käsitöihin ja muuhun vastaavan painottuvan, mutta siihen on kyllä vielä pitkä matka. Tälläkin hetkellä ruokablogin toteuttaminen kävisi paljon helpommin, koska sinne tulisi edes jotain materiaalia. Ruoanlaitto on ainoa "harrastus" mille mulla tuntuu olevan tällä hetkellä aikaa ja jaksamusta, koska ilmankaan en oikein selviä. Ja kun sitä ruokaa on pakko tehdä, voi siitä yhtä hyvin tehdä jotain hyvää.

Mulla on semmoinen italialaisia reseptejä sisältävä kirja, mistä oon kokeillut muun muassa tämmöstä mielettömän hyvää tomaatti-leipäkeittoa. Tuli vaan vähän sovellettua ainesten määrien kanssa, koska alkuperäsen ohjeen mukaan keittoa tulis yhdelle hengelle varmaan viikon tarpeiks.

Ensin varsisellerin varsi ohuiks viipaleiksi ja sipuli silpuksi. Niitä kuullotetaan öljyssä isossa kattilassa about 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Samaan aikaan paahdetaan kuorettomia maalaisleipäviipaleita niin että ne saa vähän väriä ja ohjeen mukaan maalaisleipä saapi olla päivän vanhaa. Sitten kattilaan varsisellerin ja sipulin joukkoon voi heivata silputun valkosipulinkynnen tai -kynsiä oman maun mukaan ja sitä hämmennetään minuutti.

Tässä meillä on paahdettu leipä ja tomaatit melkein valmiina sekaan. Tomaatit täytyy vaan pilkkoa ja leipä murtaa paloiksi, jonka jälkeen ne voi heittää kattilaan muiden ainesten joukkoon ja kypsentää niin että leipä hajoaa tomaattien sekaan (5 min). Sen jälkeen joukkoon kaadetaan noin litra kasvis- tai kanalientä ja annetaan kiehua hiljakseen 15 minuuttia. Sen jälkeen keittoon voi lisätä vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja, mutta ite jätin ne pois ja sitten vielä basilikaa kiehumaan sekaan viideksi minuutiksi. Sen jälkeen voi maustaa suolalla ja antaa vetäytyä viis minuuttia kannen alla. Kaiken päälle pirskotellaan vielä extra virgin -oliiviöljyä ja heitetään muutamat basilikanlehdet.


Samasta italialaisten reseptien kirjasta löyty myös paahdettu tomaatti- ja pancettapastan ohje. Tätä sovelsin aika paljon, kun piti saada nopeasti tehtyä ja pancettan korvasin ihan vaan pekonilla. Alkuperäsessä reseptissä kirsikkatomaatteja paahdetaan ensin tunti uunissa vuoassa 150:ssä asteessa, mutta mä kippasin ne suoraan pannulle. Pennepastaa piti keittää paketin ohjeen mukaan ja samalla pistää vähän öljyä kuumenemaan pannulle. Siihen sitten pancetta/pekoni, valkosipulinkynsi, salottisipuleita pari kappaletta ja chilirouhetta kuullottumaan miedolla lämmöllä 10 minuutin ajaksi. Tässä vaiheessa lisätään joukkoon kirsikkatomaatit, tuli ne sitten uunin kautta tai ei. Pastasta olisi pitänyt ottaa kauhallinen keitinvettä talteen ja lisätä pastan kanssa kastikkeen sekaan, mutta ite unohdin ja valutin kaiken lavuaariin. Päälle olisi voinut ripotella vielä balsamiviinietikkaa, mutta itellä ei ole semmoista niin jätin ripottelematta. Omasta versiosta tuli ehkä vähän kuivaa ja ois kaivannut jotain vihreää lisäksi, mutta muuten ihan hyvää.


Yhtenä päivänä ostin kaupasta hunajamelonin ja siitä piti sitten saada tehtyä salaatti. Löysin netistä tämmöisen reseptin, mikä kuulosti jo todella hyvältä ja maistui aivan taivaalliselta. Jääsalaattia, hunajamelonia, vihreä omena, leipäjuustoa ja viinirypäleitä. Tein tätä vasta viime viikolla, mutta oli niin hyvää, että voisin tehdä taas uudestaan. :)

Good thing I love cooking because it's the only thing I have time for besides school.

6 kommenttia:

  1. Naams, näyttää ihan sika hyvältä. Pitäis joskus varmaan ite kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä nämä edes omasta mielestä näytä vielä puolikskaan niin hyviltä kun maistui. :)

      Poista
  2. Katoin ensin, että tossa ekassa kuvassa on raparperia ja mietin, että wtf, sipulia ja raparperia? Tomaattikeitto raparperilla..? No joo, onneks ei ihan niin eksoottista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsiselleri kieltämättä näyttää ihan raparperiltä, mutta ei tää mun kokeellinen keittiö nyt ihan niin kokeellinen oo, että rapsuja laittaisin tomaattikeittoon. :D Voin vaan kuvitella mimmoinen makujen "harmonia" siitä keehkeytyis.

      Poista
  3. Leipäjuustosalaaatin kuva sai kyllä veden nousemaan kielelle. "Raparperit" eivät niinkään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, tota leipäjuustosalaattia ei voi kehua liikaa. Se oli tosi nopee tehä kun aineksia ei tule tuon enempää ja maistuu ihan mielettömän hyvältä. :)

      Poista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)