Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

08PO2L vol. 2 / tuotesuunnittelu

Nyt olis vuorossa postaussarjan toinen osa, jossa kerron teille vähän tuotesuunnittelusta. Aineen nimi kertoo melko hyvin siitä, mitä se on (tai mitä sen pitäisi olla). Suunnitellaan siis tuotteita, meidän tapauksessa vaatteita. Tunneilla on tehty kuitenkin paljon muutakin, esim. opeteltu piirtään ihmistä ja piirretty jotain asetelmia eri välineillä. Meillä on tuotesuunnittelua yhteensä viis opintoviikkoa, mutta vaatetusompelijoilla se on vähennetty neljään opintoviikkoon. Mulla vaan ei ole yhtään tietoa siitä, mitä sieltä on jätetty pois.

Tuotesuunnittelutunneille pitää hankkia läjä erilaisia välineitä. Me ostettiin koululta semmoset paketit, jotka sisälsi kaiken pakollisen, ja sen paketin ostamalla pääsi kuulema halvemmalla, kun että ois ruvennut hamstraan kaikki ne kamppeet erikseen. Sen paketin hintaa en muista, mutta se sisälsi seuraavaa:
Derwentin Watercolourit (24 kynän paketti)
Derwentin Graphicit (12 kynän paketti)
Peitevärit (perus kuus väriä iiiisoina nappeina)
Neljä vesivärisivellintä
Kolme tussia (0.20mm, 0.50mm ja semmonen 2,5mm litteekärkinen, mikskä sitä nyt nimitetäänkään :D)
Vesivärilehtiö (A3)

Ekana vuotena harjoteltiin käyttään peitevärejä, vesiliukosia puuvärejä ja lyijykyniä. Näistä kaikista tulee aika elävästi ala-aste mieleen :D Silti noiden Disneyn prinsessojen värittely oli aika mukavaa. Pitäisköhän käydä ostamassa itelle värityskirja?

Jatkettiin peiteväriharjottelua, kun meidät pistettiin tekeen väriympyrät ja tuommoset värientaittohommelit. Nää oli semmoset projektit, kun tais tuottaa suurimmalle osalle lievää hiusten harmaantumista, kun peitevärit oli koko ajan sotkussa ja oikeita värejä ei vaan tahtonyt löytyä. Perfektionistin ei kannattais ottaa tämmöstä kovin vakavissaan.

Sitten sitä ihmistenpiirtämisharjottelua. Tämmönen näinkään realistiseen vivahtava piirtäminen ei oo oikein mun juttu, mutta toki siitä on silti hyötyä osata ensin ne oikeet mittasuhteet, ennen kun alkaa hakea jotain omaa tyyliänsä. Voi että ton miehen rintalihaksia, en kestä ikinä kattoo niitä nauramatta. Naisen tissit sen sijaan sensuroin, ettei kellekään tuu pahaa mieltä siitä, jos täällä vilahtaa jotain liian hc materiaalia :--)

Sitten suunniteltiin hame. Piti tehdä muutama ideakuva ja niistä valita joku, mitä kehittää eteenpäin tai ottaa sellasenaan ja piirtää ihmisen päällä. Olin vielä vuosi sitten mahdottoman ylpee tästä piirroksestani, mutta nyt kun katon sitä, niin on se aika järkyttävä tukki. Lisäks meillä oli toinenkin hameenpiirtämistehtävä, jota en jaksanut kuvata uudelleen, koska kuvat löytyy jo täältä blogista.

Sitten tokavuoden tehtäviä. Kollaasi jostain tänhetkisistä trendeistä, joista ite tykkää (tai jotain, tehtävänanto oli vähän epäselvähkö). Tää on kuva vasta keskeneräsestä kollaasista, valmis on vielä opettajalla. Ekallakin tehtiin pari kollaasia, mutta niitä en nyt löytänyt. Aiheet oli "oma tyyli" ja joku muotisuunnittelija/muotitalo.

Suunnittelutehtäviä nämä. Tehtävänannot oli nyt paljon tarkemmat, kun ekavuonna. Vasemmalla piti suunnitella mekko/leninki 30-40-vuotiaalle (tai 50, en muista). Mekossa piti olla joku katseenvangitsija ja takapuoli ei saanut olla liian yksinkertanen. Oikeella on paitapusero nuorelle aikuselle (piti ite määrittää, minkä ikänen nuori aikunen mielestään on). Tässä piti käyttää täysin omaa mielikuvitusta (kun yleensä on saanut hakee inspiraatiota esim. lehdistä), eikä tääkään saanut olla liian yksinkertanen. Tääkin kuva tosiaan vasta keskeneräsestä työstä, valmis opettajalla.

Sitten me tehtiin tänä vuonna tosiaan niitä asetelmia, mutta niistäkään en oo saanut kuvia. Voisin päivittää tätä merkintää niilläkin kuvilla vielä sitten, kun saan ne opettajalta. Mutta. Tämmöstä se tuotesuunnittelu siis suunnilleen on. Suunnittelemista, piirtämistä ja leikkaamista ja liimaamista. Vähän niin kun kuvataidetta, mutta on keskittyvinään vaatteisiin ja muotiin :D

2 kommenttia:

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)