Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Vinkkejä Berliiniin?!

Yksi suurimmista unelmistani matkailuun liittyen täyttyy vihdoin noin viikon päästä. Pääsen nimittäin Berliiniin, woop woop! Aikaa on kokonainen viikko, mikä on mun mittapuulla poikkeuksellisen pitkä aika kaupunkireissua varten. Ja silti se tuntuu niin lyhyeltä, koska mä haluan nähdä kaiken! Luvassa on aivan extra spesiaali reissu myös siksi, että oon ensimmäistä kertaa matkassa kaverin kanssa perheen sijaan. Ja koska meidän on tarkoitus poiketa päivänä tai kahtena tarkastamassa Berliinin muotiviikkojen menoa ainakin yksillä messuilla yhteen opintojaksoon liittyen, höhöö! Oon pikkusen täpinöissäni. Ja poden elämäni suurinta vaatekriisiä. Mitä ihmettä pitää pukea päälle ton kokoluokan muotimessuille, että kukaan ottaa yhtään edes vakavissaan?! :-D Iik.


pic from Flickr

pic from Flickr

pic from Flickr

Mutta koska aikaa tosiaan on ihan vaan chillailuun ja Berliinin fiilistelyynkin, niin kaipaisin nyt kovasti paljon vinkkejä Berliinin kokeneilta. Mitkä paikat pitää ehdottomasti nähdä, missä pitää käydä syömässä ja shoppailemassa? Haluaisin nähdä hienoja rakennuksia sekä graffiteja ja käydä kivoilla kirpputoreilla, pubeissa ja ruokapaikoissa. Lisäksi olisi mahtavaa löytää jotain kangas- sekä paperikauppoja, mutta niitä joudun ehkä selvittelemään omin päin. Kaikki ihan käytännöllisetkin vinkit otetaan toki vastaan, julkisilla liikkumiseen ja muuhun toimintaan liittyen. Ääää mua jännittää niin paljon!

I'm going to BERLIN!!! I have a week and I want to see it all! Do you have any tips for me?

6 kommenttia:

 1. Oon niin kateellinen! Mä just eilen kotiuduin sieltä ja kyl se vaan on mahtava kaupunki. Näin äkkiseltään tulee mieleen et ehdottomasti ainakin viikonloppuna brunssille! Cafe Morgenrot on vissiin hyvä mut siellä ei ehitty tällä reissulla käymään. Ruoka on tuolla melko halpaa mut kannattaa muistaa et halvan ruoan päälle tulee aina juomat (esim. Vesi voi maksaa jopa 5e siihen sit viel lisäks) ja tippi. Me tipattiin melkein aina suunnilleen 10% loppusummasta.

  Sunnuntaisin järjestettävä Mauerparkin kirppis on ihan must, mutta siellä kannattaa olla jo sillon avaamisaikaan (10) jotta ehtii tehdä parhaat löydöt. Siinä lähellä on myös Arkonaplatzin kirppis mikä on vissiin vähän pienempi mut ulkona kuitenki kans. Ja ainiin, sunnuntai-iltapäivisin Mauerparkin jossain siellä ulkoilmateatterilla on karaokea! :D

  Julkisista sen verran, et kannattaa hommata 7pv lippu (hiukan vajaa 28e alueille AB). Useimmiten noi AB alueet riittää mut esim Potsdam linnoineen sijaitsee C-vyöhykeellä. Mut jos sinne haluu suunnata niin kannattaa sit ehkä sitä varten hommata kertalippu. Ja tosiaa tolla lipulla saa suhata U-bahnilla (metro), S-bahnilla (melkein sama ku metro), ratikoilla ja busseilla. Julkisen liikenteen verkko on tosi kattava.

  Täs nyt jotai mitä äkkiseltään tuli mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. En tiiä mitä tää laite säätää mut sitä vielä piti sanoo et hyvää matkaa! :)

   Poista
  3. Oi vitsi, kiitti tosi hyvistä vinkeistä, täytyy pitää nää kaikki mielessä! Potsdam on mulle kyllä must koska oon vähän linnafani. :-D

   Poista
 2. Oot varmaan jo reissussa mutta eipä mulla taitais olla mitään hyviä vinkkejäkään... Berliini on kyllä huippukiva kaupunki, tekemistä ja nähtävää varmasti löytyy liikkumalla vaikka ei aivan tarkasti kaikkea suunnittelisikaan. Toivottavasti on hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdin vasta 8. päivä, mutta en silti näköjään poikennut blogissa sen vertaa että olisin tätä huomannut. Nähtävää, ruokapaikkoja ja kaikkea muutakin mahdollista kyllä löytyi ilman kovin tarkkaa ennakkosuunnitteluakin kun vaan kierteli silmät auki. Oli ihan äärimmäisen huikea reissu, en malta odottaa että pääsen kirjoittelemaan siitä! :)

   Poista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)