Sivut

lauantai 19. heinäkuuta 2014

I ♥ Berlin

Yritän tässä jotenkin kankeasti pukea sanoiksi sitä, miten ihanaa Berliinissä oli. Rakastan yleensäkin uusia paikkoja ja ihmisiä, mutta sitä on vähän hankala kuvailla. Se on vaan sellainen mahtava tunne, kun pääsee tutkimaan uusia jännittäviä paikkoja ja imemään itseensä uusia asioita ja kokemuksia. Lisäksi matkailu on hetkessä elämistä parhaillaan, kun se tapahtuu niin äärimmäisen helposti. Upeita graffiteja ja kauniita putiikkeja ihastellessa ei paljon muuta mielessä pyörinyt. Berliiniin uskaltaisi lähteä varmasti myös ilman mitään ennakkosuunnittelua, jollei sitten pelkää, että jotain upeaa jää näkemättä. Väkisin niin kuitenkin käy, koska koko paikka on upea! Kaiken nähdäkseen sinne täytyisi melkein muuttaa. Löytyisiköhän sieltä mulle harjoittelupaikkaa...

Aion kirjoittaa Berliinistä useammassa osassa, koska reissuun liittyi niin paljon kaikkea superjännää (muotimessut!). Tässä ensimmäisessä postauksessa kerron vähän meidän hotellista, ruokapaikoista joista itse tykkäsin ja jotain muita huomioita, mitä tuli tehtyä seuraavan Berliinin matkan varalle, hohoo. Muotimessuja ja yleistä turistihaahuilua sitten omissa postauksissaan ja pakko kyllä kirjoittaa ostoksistakin, koska löysin niin siistejä juttuja!

Hotelli Berliinissä
Hotelli Berliinissä
Me yövyttiin hotellissa nimeltä Hotel Air in Berlin, joka ulkopuolelle näytti mielestäni todella nätiltä ja symppikseltä. Sisältä se ei kuitenkaan ollut lieväksi pettymykseksi mikään niin ihmeellinen. Ihan perus hotelli, missä pari opiskelijaa kyllä kesti ihan hyvin viikon etenkin kun sijainti oli hyvä ja hinta kohtuullinen. Yksi emämoka tehtiin kuitenkin, Berliinissä ei nimittäin missään nimessä kannata ottaa sitä hotelliaamiaista. Ainakaan tässä hotellissa. Se ei ollut mitenkään erikoinen ja jäi vähän harmittamaan, että ei päässyt kokemaan niiden lukemattomien kahviloiden edullisia aamiaisia. Etenkin kun ne jatkuu usein niin myöhään, ettei tarvitsisi edes herätä vielä seitsemältä.

KaDeWe Kaufhaus des Westens
Hotelli siis sijaitsi Schönebergin kaupunginosassa ihan Tiergartenin ja eläintarhan nurkalla. Läheiseltä Wittenbergplatzin metroasemalta meni linjat U1 ja U2 joita käytettiin varmaan eniten. Myös KaDeWe oli ihan lähellä (sen katto peräti näkyi meidän hotellihuoneen ikkunasta), mutta siellä ei harmillisesti tullut poikettua sisällä asti. Melko läheltä hotellia löytyi muun muassa myös Bershka, Zara ja American Apparel (joista itse löysin hyvin vähän mitään mutta kai niistäkin joku tykkää. :-D Zaraan en kyllä edes ehtinyt). Tiergartenin puistokin olisi tosiaan ollut ihan lähellä, mutta sielläkään ei ehditty käydä.

Lagerbier Hell olut
Berliinistähän löytää tunnetusti hyvää sapuskaa (ja sitä olutta!) halvallakin ja jotkut Suomen hintatasoa lähentelevät ravintelit vaikuttaa jo vähän hienommilta paikoilta. Ite tein vähän ennakkosuunnittelua kaiken varalle ja keräsin muutaman ruokapaikan sekä kivan oloisen kahvilan ylös, mutta lopulta käytiin vaan kolmessa niistä. Dönerit jäi täysin kokematta ja muutenkin olisin halunnut syödä enemmän niistä katukioskeista, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Ruoan kuvaaminen unohtui melkein kokonaan, eli nyt tulee aika tekstipainotteista tavaraa. Nälkäisellä ihmisellä oli aina niin kamala kiire päästä syömään jo siinä vaiheessa, kun sai aterian eteensä. Kaiken päälle objekti ei ollut mikään paras ruokakuvaamiseen, mutta näillä mennään!

Sinä iltana kun saavuttiin Berliiniin, syötiin Good Morning Vietnam nimisessä paikassa. Päädyttiin tuolle alueelle yhden toisen ruokapaikan perässä, mutta siellä ei ollut Lauralle vegaanista sapuskaa, joten mentiin sitten tuonne vietnamilaiseen. Ehdittiin onneksi juuri ennen pahinta ryysistä ja hirveää rankkasadetta. Täällä söin annoksen johon kuului kevätrulla, kanaa, riisinuudeleita ja muuta sekalaista. Lisäksi join jotain käsittämättömän hyvää juomaa, johon kuului muistaakseni kurkkua, raparperia sekä inkivääriä. Hintoja en kuollaksenikaan ihan tarkkaan muista, mutta tippeineen (noin 10 %) maksoin ehkä 10 euroa tai vähän päälle. Olisi pitänyt säästää kuitit tätä varten, mutta enpä taas ajatellut. Joka tapauksessa, tykkäsin tästä paikasta ja hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä!

Toisenakin päivänä tuli syötyä vähän jotain aasialaista. Päädyttiin Makoto-nimiseen paikkaan, joka edellisenä iltana vaikutti olevan ihan täynnä, syystä. Söin todella täyttävän kipollisen ramenia ja tykkäsin, taas! Näillä on onneksi menukin näkyvillä netissä, joten pystyin tarkistamaan, että tälläkin maksoin tippeineen varmaan noin 10 euroa. Saisipa Suomessakin jokaisesta kadunnurkasta näin halvalla näin hyvää.

Halloumhampurilainen Kreuzburger
Yhtenä päivänä kokeiltiin Idan vinkkaamaa Kreuzburgeria Kreuzbergissä. Hinta-laatusuhde oli täälläkin enemmän kuin kohdillaan ja burgereita löytyi vaikka ja minkälaisia! Laurallekin löytyi vegaani vaihtoehto. Ite söin halloumburgerin, ranskikset ja join 0,5 l oluen eikä taaskaan mennyt päälle 10 euroa. Ennen reissua arvioin joka päivälle ruokabudjetiksi 30 euroa ja se alittui kyllä aika merkittävästi.

Kreuzbergissä syötiin ohimennen myös Mirchi-nimisessä singaporelaisessa paikassa. Otettiin vain alkuruokaa sekä drinkit. Tilasin kesärullia ja alkuruoaksi se oli kyllä vähän turhankin täyttävä annos, mulla kun ei sillä hetkellä ollut mikään erityisen suuri nälkä. Näilläkin on menu netissä, mutta siellä ei näytetä hintoja. Vaan ei ollut kallista täälläkään. Kesärullat oli kyllä todella hyvät, mutta semmoinen överi kookoksinen drinkki ei ollut ihan nappivalinta. Väkeä oli niin paljon, että tuli vähän turistifiilis, mutta kiva paikka ja hyvää palvelua silti.

Moscow Mule drinkki
Kaiken muun tavoin myös drinkit oli monissa paikoissa halpoja, enkä kertaakaan tainnut tilata ruoan kanssa ihan vaan vettä. Kreuzbergissä pysähdyttiin johonkin satunnaiseen, suositulta vaikuttaneeseen baariin drinkeille ja itse tilasin Moscow Mulen, vaikka pienen googlailun perusteella en kyllä löytänyt ensimmäistäkään Moschow Mulea, jossa olisi kurkkua? No, en tiedä mutta oli hyvää ja halpaa. :-D Täytyy varmaan alkaa tehdä kotonakin kurkkudrinkkejä, kun niistä näin innostuin.

raparperikakku
crepe
Sinä päivänä kun piipahdettiin Mauerparkin kirpputorilla, käytiin myös yhdessä ihanassa herkkutaivaassa Prenzlauer Bergin alueella. Cafe Anna Blaumen valikoimista löytyi vaikka mitä ihania kakkuja, suolaisia ja makeite crepejä sekä paljon erilaisia kahveja ja teitä, joita en kuitenkaan kuumana päivänä maistellut. Hintatasoltaan tämä oli ehkä hitusen kalliimpi paikka, mutta söin silti sekä kakun että crepen, koska ne vaikutti niin ihanilta molemmat. :-D En muista tuotteiden yksittäisiä hintoja, mutta maksoin kakusta, crepestä ja mehusta tippeineen 14 euroa. Tuo raparperikakku oli ihan supertaivaallista ja se oli kyllä isokokoinen pala. Raparperit oli jätetty ihanan kirpeiksi ja tuo taikina oli hyvää!

Semmoinen paketti nyt tähän alkuun! Oli kyllä niin piristävää päästä pitkästä aikaa reissaamaan, etenkin kun pääsi paikkaan josta on haaveillut jo ikuisuuksia. Nyt menen taiteilemaan kirjeitä kirjeenvaihtokavereille, jotka ovat joutuneet odottamaan jo vähän turhan pitkään muun muassa tämä matkan takia. :-)

Oh god how much I loved Berlin and all the beautiful people and cheap, delicious food! I can't wait to see it again one day. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)