Sivut

maanantai 20. tammikuuta 2014

Hamburgare

Tuntuu että oon kärsinyt tammikuun jonkinlaisesta koomasta ja se on näkynyt ihan blogissa asti. Ei sillä että mun postaustahti muutenkaan päätä huimaisi, mutta muistaakseni oon kuitenkin onnistunut jättään tämmöset parin viikon tauot vähemmälle. Nyt mun olemuksessani on kuitenkin aistittavissa jonkinlaista vireystilan parantumista ja ajattelin kokeilla jos saisin postauksen aikaan.

Tein itselleni sellaisen lupauksen, että yritän parantaa ruokani laatua tekemällä entistäkin enemmän itse ja alusta asti. Innostus tähän tuli lähinnä siitä, kun viime vuonna huomasin, miten helppoa on tehdä itse pizzataikina. Toissa viikolla mun teki ihan kamalasti mieli hampurilaisia, mutta niitähän ei yleensä sovi syödä kovin hyvällä omallatunnolla, kun ovat niin epäterveellisiä. Päätin siis hävyttömällä tavalla huijata omaatuntoani ja tehdä niistä "terveellisiä".

sämpylöitä
Ja niinpä tein ensimmäistä kertaa elämässäni sämpylöitä, waude! Otettuani nämä uunista vähän huolestuin kuoren rapeudesta, mutta sisältä olivatkin ihan mahdottoman pehmeitä. Oon aika ylpeä tästä saavutuksestani. Niin ja nuo vihreät täplät on basilikaa, tein täältä löytyvän ohjeen mukaan puolikkaan taikinan.

Sämpylöiden lisäksi tein jauhelihapihvit itse. Meinasin jättää ne kokonaan pois, mutta huomasin netissä ohjeen, jossa pihveihin oli lisätty pestoa. Mulla kun on kaapissa purkki punasta pestoa ja sitä tulee käytettyä niin vähän mihinkään (johonkin ruokaan sen joskus ostin), että tein sitten pihvit ihan vaan saadakseni niihin pestoa. Ja tuli meinaan hyvää. En ihan hirveesti enää jauhelihapihveistä välitä enkä jauhelihasta muutenkaan, mutta tuo pesto teki ihmeitä.

Samaan syssyyn kokeilin sitten vielä itse tehtyä majoneesia ja voin sanoa että en enää ikinä osta majoneesia kaupasta. Todella harvoin sitä on tullut ostettua muutenkaan, mutta nyt ei enää ikinä. Ohjeen mielettömän hyvään ja helppoon majoneesiin löysin täältä. Kerralla kulhoon kananmuna, 2 tl vaaleaa viinietikkaa, 1 rkl sinappia, 2 dl maultaan neutraalia öljyä sekä halutut mausteet ja sauvasekoittimella koko mörskän saa tuhdiksi majoneesiksi hetkessä. Ja ilmeisesti sen pitää olla juurikin sauvasekoitin, muuten en tiedä mikä on lopputulos. Ite tein äärimmäisen hyvää paprikamajoneesia. Nam!

sämpylöitä
Ja siinä meillä on valmis herkkuburgeri. Pihvi, cheddaria, tomaattia, kurkkua, salaattia, ketsuppia ja se majoneesi. Kylkeen tein vielä yhdestä jättiperunasta epämääräisiä paloja, jotka maustoin ja kärvensin uunissa. Tykkään noista epämääräisistä paloista, koska nuo ohuet reunat menee ihanan rapeiksi eli palaa.

Look at that delicious burger I made! So good!

2 kommenttia:

  1. apua, pitää ehkä minunki tehdä vielä viikonlopun aikana hamppareita! itsetehdyt on parhaita :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, tee ihmeessä! Jaksan joka kerta yllättyä siitä, miten hyvältä ite tehdyt hampparit voikaan maistua. :D

      Poista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)