Sivut

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ethical Fashion Show Berlin 2014

Työt loppui ja viikko sitten perjantaina muutin takaisin Jyväskylään. Jotenkin outoa olla täällä taas, mutta eiköhän se elämä tästä lähde käyntiin. :-D Tällä hetkellä vietän yhden viikon kesälomaa ja jaksoin vihdoin tulla purkamaan muotimessuvierailua tänne blogiin asti.

Meillä on tuolla koulussa sellainen trendejä ja kansainvälisiä messuja käsittelevä opintojakso, jonka puitteissa oli suositeltavaa vierailla jossakin kansainvälisillä messuilla. Haluttiin Lauran kanssa Ethical Fashion Show Berlin -messuille, koska ollaan molemmat kiinnostuneita kestävästä muodista. Vaatteiden lisäksi siellä oli kaikkea kengistä tablettien suojuksiin ja koruihin.

Messualue osoittautui lopulta odotettua pienemmäksi ja ei varmasti lähennellyt ollenkaan samaa kokoluokkaa mitä esimerkiksi joku Bread & Butter, mutta siitäkin huolimatta kahdella pienellä opiskelijalla meinasi tulla jännäpissat heti kättelyssä. Onneksemme meidät otettiin kuitenkin erittäin hyvin vastaan, kunhan vaan uskallettiin avata suumme. Kukaan ei vaikuttanut mitenkään nyrpeältä meitä kohtaan, vaan ihmiset kyselivät mielenkiinnolla, että miten me on Suomesta asti sinne menty ja muutenkin ihmiset reagoi ihan positiivisesti. Lisäksi meidän kysymyksiin vastattiin asiallisesti, eikä kukaan vaikuttanut siltä, että olisi yrittänyt päästä meistä nopeasti eroon, koska ei vielä kuuluttu siihen potentiaalisten jälleenmyyjien joukkoon.

Ethical Fashion Show Berlin
Keräsin tähän postaukseen muutamia merkkejä, joiden tuotteista syystä tai toisesta erityisesti kiinnostuin. Kuvia tarkastellessani huomasin kuvanneeni asusteita paljon suuremmalla mielenkiinnolla kuin vaatteita, mutta kai niiden kanssa on hieman enemmän varaa käyttää mielikuvitusta erityisesti materiaalien suhteen.

OAT Shoes
OAT Shoes
OAT Shoes oli yksi merkki, jonka taustatyötä tehdessäni sivuutin hieman ennakkoluuloisesti, mutta joka messuilla sitten kiinnitti tarkemmin huomioni muun muassa kivan ständin ansiosta. Nämä kengät valmistetaan 100 % maatuvista materiaaleista, eli elinkaarensa lopussa ne on mahdollista haudata maahan. Lisäksi tuohon jalkapöydän päälle tulevaan läpyskään (onko sillä joku nimi?) on jemmattu erinäköisten kukkien siemeniä pieneen pussiin, eli hautaamisen jälkeen paikalle pitäisi kasvaa pieni kukkapenkki. Aika hauska lisäys, eikö?

OATies
Aikuisten kenkien lisäksi merkillä on myös OATies kenkiä vauvoille. Näissä on sellainen juju, että kukkien sijaan kengistä kasvaakin puu, joka sitten kasvaa lapsen mukana. Mielettömän söpö idea!

O My Bag
O My Bag
O My Bag markkinoi käyttävänsä eko-nahkaa, eli valmistusprosessista on jätetty pois harmilliset kemikaalit. Lisäksi he pyrkivät pitämään tuotannon pienellä alueella Intiassa, jotta kuljetuksista ei aiheudu ylimääräisiä päästöjä. Heidän sivustollaan kerrotaan nahkojen tulevan paikallisilla ruohomailla eläviltä lehmiltä, jotka ovat kuolleet luonnollisista syistä. Lisäksi täällä kerrotaan miten laukut tuotetaan valmistajilla, jotka pyrkivät edesauttamaan huonommista lähtökohdista ponnistavia ihmisiä työllistymään paremmissa oloissa ja paremmalla palkalla. Oma aivokapasiteetti ei jostain syystä nyt riitä suomentamaan kunnolla. :-D Törkeän hyvännäkköisiä laukkuja kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Sapu bags
Sapu hyödyntää tuotteissaan pääasiassa renkaiden sisäkumeja. Heiltä löytyy niin laukkuja, lompakoita kuin korujakin ja kaikki tehdään käsityönä heidän työpajallaan Indonesiassa.

Sapu jewellery
Erityisesti ihastuin näihin Sapun koruihin. Olin aluksi ihan varma, että nuo leikataan jollakin laserilla, mutta olinpas väärässä. Nämäkin leikataan kaikki käsityönä, eli ovat uniikkeja jokainen.

Sapu jewellery
Harmikseni en muista mikä näiden etualalla olevien korujen materiaali oli, mutta nuo taustalla näkyvät siniset helmet on tehty paperisuikaleista. Yleensä ne sellaiset paperisuikalehelmet näyttävät joltain tarhaikäisten askarteluprojekteilta, mutta nuo näytti kyllä todella kauniilta.

Inheels jewellery
Inheels valmistaa pääasiassa naisten vaatteita, mutta omaan silmääni osui enemmän tämä luodeista (ja esittelijä mainitsi myös maamiinat?!) valmistettu upea korukokoelmansa. Harmikseni en löytänyt tästä netistä mitään tietoa.

TWO-O
TWO-O valmistaa ihan mielettömän hienoja juttuja puusta ja nuo kuvassa näkyvät asusteet ovat vain jäävuoren huippu. Heidän sivuiltaan löysin muun muassa myös rannekelloja ja lonkkarin. Harmi etten löytänyt nappulaa, josta sivun olisi saanut englanniksi, niin olisin ymmärtänyt vähän paremmin.

Nurmi
Nurmi
Lisäksi pysähdyttiin suomalaisen Nurmin kohdalle syömään salmiakkia ja hipelöimään kivoja vaatteita. Nurmi on siis lähtöisin Lahdesta ja tuottaa kestävän muodin mukaisia tyyliltään minimalistisia vaatteita. Nurmin ständi oli yksi niistä, joka visuaalisesti jäi vahvasti mieleen ja josta tykkäsin paljon.

Että semmoinen pieni kooste, oli kyllä ihan huippu kokemus kaikin puolin! Nyt jäljellä olisi se ärsyttävin puoli, eli raportin kokoaminen. Saa nähdä mitä siihenkin keksii, koska raportissa pitäisi olla jotain trendien ennustamisesta, mutta tuolla kestävää muotia esittelevillä messuilla kun ei tullut ne jatkuvasti uusiutuvat trendit ihan samalla tavoin esille kuin jollain tavallisen muodin messuilla. Koulukin tosiaan jatkuu taas maanantaina, iik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)