Sivut

tiistai 5. marraskuuta 2013

Wok Wok Wok

Tykkään wokkiruoista paljon, joten sinänsä on ihme miten vähän niitä löytyy täältä blogista ruokaa-tunnisteen alta. Tuli alkusyksystä käytyä Ikeassa ja piti vihdoin saada ihan oikea wokkipannukin. Normaalilta paistinpannulta kaikki vaan lentää yli laitojen, jos tavaraa on paljon. Ja jos tästä pohjustuksesta ei osaa arvailla, niin luvassa on wokkireseptejä. Yhteensä peräti kolme sellaista ja ihan ilman lihaa vieläpä, jee!

kasvis-nuudelikeitto
kasvis-nuudelikeitto
Tämä herkku on kasvis-nuudelikeittoa, mutta valmistetaan wokissa. Alkuun wokissa kuullotetaan sipulia ja paria valkosipulinkynttä pilkottuina tietty. Sen jälkeen joukkoon heitetään porkkanaa (1 iso tai useampi pieni) ja kesäkurpitsa tikuiksi leikattuna sekä parsakaalia. Niitä paistetaan nelisen minuuttia. Sitten lisätään litra kasvislientä ja 4 dl kookosmaitoa ja annetaan kiehahtaa. Sitten vielä 4 rkl soijakastiketta ja 2 rkl (tai maun mukaan) punaista currytahnaa. Viimeisenä lisätään nuudelit ja haudutetaan kolmisen minuuttia, kunnes ne on turvonneet. Itse söin tätä kuitenkin useampana päivänä, joten tein nuudelit aina erikseen. Kaiken kruunuksi voi heitellä vielä vähän korianteria, mutta ite jätin sen välistä.

kaali-tofuwokki
Kaali-tofuwokin ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteestä ja se on näköjään saatavilla myös netissä, turha siis kirjoittaa sitä enää uudelleen tähän. Oon tätä ennen maistanut tofua kerran ja vaikka en sitä silloin täysin tyrmännyt, ei se mitään ihmeellistä herkkuakaan ollut. Tällä kertaa vedin tofun kuitenkin vähän pienemmiksi paloiksi ja paistoin oikein kunnolla tummemmaksi kunnon öljy-maustemarinadissa ja nyt se oli kyllä hyvää. Tai ainakin tässä reseptissä siitä tykkäsin.

improvisoitu wokki
Lopuksi tällainen ihan itse improvisoitu kasviswokki. Tämä syntyi semmosella hetkellä, kun ruoanlaitto ja kaupassa pyöriminen ei jaksanut hirveästi innostaa. Hain kaupasta vaan nopeasti jotain pientä, mutta suurin osa oli valmiiksi kaapeista löytyneitä "jämiä". Yleensä tuommoisessa mielentilassa tehdyt ruoat voi olla jotain ihan kamalaakin, mutta tämä oli kyllä ihan äärettömän hyvää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä on porkkanaa, sokeriherneenpalkoja, parsakaalia ja cashewpähkinöitä. Ja riisinuudeleita. Mausteena suolaa, pippuria, Chili Explosion -mausteseosta, soijaa ja seesaminsiemenöljyä.

Mulla on ollut tapana survoa näitä reseptejä useampia yhteen postaukseen, mutta mietin olisiko selvempää laittaa jokainen vaan omaan postaukseensa. En tiedä tulisiko näitä ruokapostauksia sitten hirveän usein, enkä kuitenkaan yritä tästä mitään ruokablogia. Onko mielipiteitä tämän suhteen, jatkanko samaan vanhaan malliin vai olisiko kivempi jos joka resepti saisi aina ihan oman postauksensa?

It's so boring using the same plates every time I take food pictures...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)