Sivut

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Hattarapää

Koin hämmentäviä hetkiä tällä viikolla, kun yhtäkkiä niin sanotusti puun takaa yksi vaihto-opiskelija tuli kysymään, että onko tämä oma hiusvärini ja kehui sitten kamalasti. Suomalaisena tämmöiselle yllättäviltä tahoilta (tai niiltä vähemmän yllättäviltäkin) tulevalle kehumiselle altistuu surullisen vähän. Vaan eipä sillä että itse tekisin mitään asian eteen, koska jostain syystä on vaan niin mahdottoman pelottavaa sanoa jollekin tuntemattomalle, että hänellä on ihanat hiukset tai kiva takki. Välillä ärsyttää olla introvertti, vaikka oon pikku hiljaa alkanut ymmärtää, ettei se mikään luonnevika ole. Ja nyt äkkiä takaisin asiaan, ennen kuin tän pahemmin hairahdun.

Ei mahda olla kovinkaan loogista, että kun joku kehuu jotain ominaisuutta, alkaa tehdä mieli muuttaa sitä. Mulla oli jo pari vuotta sitten hinku värjätä hiukset siniseks, eikä se ihan välttämättä ole paljon hiipunut. Mitä nyt sininen ei välttämättä ole enää se nro. 1 vaihtoehto. Sen siitä saa kun menin taas tekemään nopeita kokeiluja kätevästi tietokoneella, nyt tekee yhtä paljon mieli hempeän pastellisia vaaleanpunaisia tai liloja hiuksia. En voi ihan vakavissani uskoa tätä. Jos oisin viisi vuotta sitten tiennyt ajattelevani tulevaisuudessa tämmöisiä, olisin nauranut itelleni sikspäkin.

Olisi kiva kokeilla, ettei tarvitse sitten kymmenen vuoden päästä jo katua tekemättä jättämisiä. Jos sitä vaikka kokeilisi jollakin hoitoaine-suoravärisekotuksella, ettei tule heti niin shokeeraava tulos ja jos se sitten onkin lopulta ihan hirveä, niin lähtisi muutamassa pesussa. En vaan ikinä oo värjäillyt päätäni (en ite tai värjäyttänyt parturilla), niin pitää tehdä aikamoiset taustatutkimukset, ennen kun uskallan mitään lähteä sotkemaan. Jos uskallan. Uskallanko? Vai kokeilenko Derwentin pastelliliiduilla pinkkejä latvoja ensihätään? :-D

I feel like dyeing my hair with a pastel color but I've never dyed my whole head so I'm a bit worried.
To dye or not to dye?

9 kommenttia:

 1. näytätpä söpöltä :)! sitten kun mulla on oma vaatemerkki saat tulla mun ompelijaks, haha :D Ja heti kokeilemaan kaikki sateenkaaren värit päähän. Mulla oli muutama vuos sitten ja oh good times! <3 en kadu ollenkaan edes levän väristä fledaa (haalistunu vihree) ja nopeestihan sen saa pois päästä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Heh, hyvä tietää. :D Vaikka voihan olla että joku kaunis päivä alan ommella ihan omalle vaatemerkillenikin. ;)
   Toi vihree on kyllä kans hauska, mutta voin vaan kuvitella miten huonosti se sopii mihinkään mun vaatteisiin. Enkä välttämättä halua kokea levävaihetta :D

   Poista
 2. Vau noi vihreetki sävyt näyttää hyvälle vaikka kuvittelin vihreän näyttävän hiuksissa ihan kamalalta! Harmi että sitä on tosiaan vaikea ylläpitää ilman levään tai homeeseen vivahtavia välivaiheita.

  Ja koita ihmeessä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunasessa ja lilassa on kieltämättä se hyvä puoli, että voisin kuvitella molempien haalistuvan jollain tasolla parempaan suuntaan, kuin levään tai homeeseen.

   Poista
 3. Kiva blogi, jäänen seurailemaan. :)

  Mä oon harkinnut myös näiden kuvien tyylisiä pastellivärejä ja nyt ois just oikea vuodenaika kokeilulle, mutta multa ehkä puuttuu tieto ja taito että mistä saisi edullisesti tai voisiko toteuttaa jopa itse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mulla on vähän sama vika, ei oo mitään tietoa hiusten värjäilystä ylipäätään, kun en oo koskaan värjännyt itse tai värjäyttänyt koko päätä parturillakaan.

   Poista
 4. No hei VÄRJÄÄÄ!!!! Antaa mennä. Nuorena pittää koklata. Ja pastellit on tosi in. Se on vaan tukkaa, aina tulee lisää! ja värit kyl lähtee pesussa pois.Varsinkin kun laittaa tollain suoraväri-hoitoaine-mixillä.
  :))
  Voin tehhä teille ohjeet hattarahiuksien saamiseksi, jos halluutte?:) Ja pufin blogissakin on paljon neuvoja!

  Bisous,
  maaren

  http://ainahukassa.blogspot.fr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. fanitan sun supersuoraa otsista. Miksei mmulla pysy tommosena???

   Poista
  2. Juuri Pufin blogista mä olenkin lueskellut noita ohjeita sen verran, että tiedän tuosta suoraväri-hoitoainesekoituksesta, mutta en oo silti ihan vielä uskaltautunut kokeilemaan. Koitan ensin saada kesätyön jostain, jos sen jälkeen sitten rohkaistuisin. :D

   Ja kiitos. :) Oma otsis pysyy suorana suoristusraudan avulla, vaikka ei sekään aina ole niin itsestäänselvyys. Toisinaan suoristuskäsittelynkin jälkeen otsis taipuu vähän vasemmalle. Ja saksia saa melkein joka päivä, ettei siellä täällä hapsota eri mittaisia hiuksia. :D

   Poista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)