Sivut

torstai 2. elokuuta 2012

Heinäkuun...

...tietokoneprobleeman päihittämiseksi kaipaisin Gregory Housen kaltaista mutta lääketieteen sijaan tietokoneisiin erikoistunutta diagnostiikkaneroa. Kuvailin tilannettani yhdellä foorumilla näin:
Tietokonepropleemia, jonkinlaista diagnoosia kaipailisin näiden oireiden pohjalta:
- Käynnistettäessä näytöllä on alkanut vilahtaa American Megatrendsin ilmoitus, josta ei ehdi lukea juuri mitään, kun teksti vilisee silmissä ja sen jälkeen kone jatkaa sitä normaalia käynnistämistä.
- Toinen näppäimistön ctrl-nappuloista ei toimi näppäinyhdistelmien kanssa, mutta muuten kyllä. (Myös L-näppäin kiukuttelee, vaikka näppis on suht uusi.)
- En pysty siirtämään tiedostoja paikasta toiseen painamalla hiirtä pohjaan ja vetämällä, vaan on pakko leikata/kopioida ja liittää. Tämä ongelma ilmeni alkuviikosta. Välillä se katosi, mutta nyt se tuli taas takaisin. Ei kadonnut vaikka yritin käynnistää uudelleen pari kertaa.
- Kuvankäsittelyohjelmat eivät suostu avaamaan kuvia, yksikin niistä antaa vain ilmoituksen: "Tapahtui virhe yritettäessä lukea tiedostosta."
- Käynnistäminen tapahtuu vähän hitaammin kuin yleensä ja nyt kun käynnistin pari kertaa uudelleen tuon edelä mainitun ongeman takia, Käynnistys-valikko ei halunnut aueta kunnolla. Se välähti auki, mutta sulkeutui saman tien. Sama tapahtui kun yritin klikata työpöydän kuvakkeita hiiren oikealla.
- En tiedä onko tällä mitään vaikutusta mihinkään, mutta koneen patteri on tainnut olla vähän vähissä jo pidemmän aikaa. Kello nimittäin jättää heti, jos irrotan koneen esim. yöksi seinästä ja tämä on siis jo aika vanha "oire".
Pikhusen vithuthaa etten pysty avaamaan kuvia millään ohjelmalla, kun olisi taas vihdoin jotain aihetta poustailla! Arvostaisin siispä erittäin suuresti, jos joltain löytyy tietämystä tämän ongelman ratkaisun.

...jännän ääreilyt tapahtui eräänä iltana vähän ennen nukkumaanmenoa. Makasin hetken jalat pystyssä seinää vasten ja sen jälkeen koukistin oikeen jalan polven ja sen suoristaessani yläselässä paukahti. Semmoinen pieni what the hell hetki. Koukistin ja suoristin uudelleen ja taas paukkui. Piti jonkun aikaa miettiä, että tuliko se oikeasti selästä, mutta kyllä. Pauketta kuului mitä siinä vielä muutaman kerran kokeilin, mutta seuraavana päivänä ei enää sentään. :D

...ruokayllätys löytyi jostakin semmoisesta eineskanakeitosta. Oon yleensä tosi ennakkoluulonen maisteleen mitään, mistä en voi oikein olla varma, että mitä se on. Jostain syystä päätin tehdä tän kanakeiton kanssa poikkeuksen, kun melkein ensimmäisenä lusikkaan sattui jokin hillosipulia ehkä hitusen pienempi valkoinen möllykkä. Hillosipulihan siitä ensimmäisenä tuli mieleen, mutta eikö se ole vähän epäilyttävä komponentti kanakeitossa? No mutta, siinä sitten tosiaan erittäin epä-Miramaiseen tyyliin ajattelin että hällä väliä ja heitin möllykän suuhun. Ei maistunut miltään, joten nielaisinkin sen ihan ongelmitta. Pieni huoli alkoi heräillä kun toista samanlaista ei ollut koko keitossa ja se fiilis vahvistui entisestään, kun myöhemmin söin samanlaisen keiton uudelleen, eikä siellä ollut ainuttakaan möllykkää. On ollut mahottoman hauska kuunnella ihmisten teorioita siitä, mitä oon mennyt suuhuni pistämään. :-D

edit: Nyt ilmestyi uusi oire, nimittäin tämä avaa jollain lailla satunnaisesti osan välilehdistä uuteen ikkunaan.

2 kommenttia:

 1. Oletko koittanut koneen formatointia? Yleensä ainakin mulla toiminut, kun vanha kone on alkanut jossain vaiheessa oikuttelemaan. Kannattaa siis ensiks ottaa varmuuskopiot kaikista tärkeistä tiedostoista jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut. Tarvisin varmaan jonkun asiantuntevamman apua, etten tuhoa mitään. Varmuuskopioita otin kyllä jo muutenkin, koska tämmöinen koneen yhtäkkinen sekoaminen sai ajattelemaan, ettei siitä haittaakaan ole. :D
   Toisaalta tuo formatointihan poistaa kaikki ohjelmatkin (kö?), mikä aiheuttaa puistatusta jo pelkällä ajatustasolla. Etenkin jos se ei lopulta edes korjaisi tätä ongelmaa. Argh.
   Mutta kiitos neuvosta silti, tätä vaihtoehtoa täytyy miettiä. :)

   Poista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)