Sivut

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Superhyperherkullisia suklaisia keksejä ♥

Ei oo tässä kuussa paljon kuulunut, mutta mulla on ollut päivät taas vähän täynnä kaikkea. Jakso vaihtu ja meillä on taas lukkari melkein pelkkää lukiota. Ja viikonloput täynnä hissan viikkotehtäviä, biologian sanakokeiden ihmettelyä ja muuta turhuutta. Lukiodiplomikin piti tähän viikonloppuun saakka kiireisenä, mutta se on nyt ohi ja sitä juhlittiin eilen muun muassa American Dinerissä :D Postaus ei kuitenkaan liity siihen. Ajattelin tulla jakaan teidän kanssa yhden törkeän hyvän ja kohtuu nopeen reseptin. Tykkään leipoo ja laittaa ruokaa, mutta totesin, etten oo ikinä tainnut pahemmin selittää siitä tänne.

Resepti on kirjasta nimeltä Suklaaherkut - suolaista ja makeaa ja nää keksit kulkee siinä nimellä suklaakilvet ja ohjeessa näiden kanssa oli samettista kahvijuomaa, mutten oo mikään kahvin superystävä, niin tein pelkkiä keksejä.



mantelilastuja
1 munanvalkuainen
n. 1 dl muscovadosokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kuohukermaa
25 g vähäsuolaista voita sulatettuna

1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Murenna mantelilastut hieman pienemmiksi paloiksi. Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri ja lisää sitten jauhot, kaakaojauhe, kerma ja voi. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

2. Nosta teelusikallinen taikinaa leivin paperille ja levitä se lusikalla ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelia. Jätä tilaa pikkuleipien ympärille. Paista 220-asteisessa uunissa 4-5 minuuttia, kunnes reunat tummuvat.

3. Ota pikkuleivät uunista ja nosta varovasti kaulimen päälle, jotta ne taipuvat kaareviksi. Siirrä ritilän päälle jäähtymään.

Sovelsin ohjetta hieman. Alkuperäinen ohje käskee käyttämään vaaleaa muscovadosokeria, mutta korvasin sen tummalla, koska vaaleaa ei löytynyt. Ja hyvää tuli silti! Kannattaa olla aika tarkka ton paistamisen kanssa ja yhdelle pellille ei välttämättä kannata mahduttaa kuuttakaan keksiä enempää. Mulla yks pellillinen kärähti aika äkkiä ja nää ei ollut vähänkään kärähtäneinä enää niin hyviä. :D Muutoin ihan taivaallista herkkua ♥

Only in Finnish. I can't translate recipes :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)