Sivut

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Wanhojen päivä

Kyllä! Se päivä mulla oli perjantaina, ja kyseiseen päivään valmistautuminen piti hyvin kiireessä koko tämän viikon ja oikeastaan kaikki edeltävätkin. Tällä viikolla en yhtenäkään päivänä tainnut olla kotona ennen kello seitsemää. Maanantaina ompelin muistaakseni pukua jonnekin sinne seitsemän paikkeille. Tiistaina oli harjotuskampaus ja sielläkin taisi mennä kello neljästä kello seitsemään. Keskiviikkona ompelin myös vähintään seitsemään saakka. Torstaina oli kenraali ja kävi ilmi että puku oli hiukan turhan pitkä. Korjailin helmaa ja lyhentelin sitä koululla vartin yli seitsemään. Ja seuraavana päivänä oltiinkin jo koulun vanhimpia ja kauneimpia! :D

Pitää kattella jos saan vielä kavereilta yhtään parempia kuvia, niin pistän muustakin kun omasta puvusta ja kampauksesta. Mutta nyt siis ainoastaan niistä. Alotetaan muutamalla kuvalla, mitkä anto ideoita tätä prinsessapukua varten.
Näistä kaikista neljästä oon siis repinyt irti jotain osasia ja istuttanut ne tohon omaan tanssipukuuni. Ylimmässä on tuo äärettömän muhkea hamonen, seuraavassa tuo poimutettu sauma keskeltä edestä halkion alkuun, kolmantena ihana puku jonka materiaali muistuttaa erehdyttävästi villakangasta jos ei peräti ole sitä ja viimoisena ihan täydellinen ruutukangas ja esiin pilkistävä alushame ja kaikki ♥ Ja sitten kuva jonka askartelin koneella hätäisesti, tämä on se ihan ensimmäinen suunnitelma.

Ihan ongelmittahan en tämmöistä unelmaa kuitenkaan saanut toteutettua. Ensimmäisenä ja isoimpana ongelmana oli kankaan löytäminen. Paljonko maailmasta löytyy juhlavia ruutukankaita? Tuskin kovin paljon. Kun kankaita haettiin ennen joululomaa, tuli vastaan vain flanellisia, joustavia tai muita epäkelpoisia ruutukankaita. Pettyneenä ostin sitten turvallista tummansinistä ryppytaftia. Joululomalla kun haettiin kaverille penkkaripukuun kangasta, löytyi sieltä kankaiden seasta mustavalkoista ruutukangasta. Sitähän oli pakko ostaa ja onneksi kelpasi opettajallekin. Nyt jäi ryppytafti odottamaan pääsyä joksikin muuksi juhlamekoksi. :D

Toinen pienen pieni ongelma oli tuon poikkisauman saaminen nättiin kohtaan ja pääntien saaminen nätin malliseksi. Lopulta menin sieltä mistä aita oli ikään kuin matalin ja vedin pääntien suoraksi ja pistin poikittaissauman lähtemään toisen tissin päältä sen sijaan että se olisi mennyt ihan keskeltä. Hullun kaavoitusruljanssin ja muutamien nuppineulojen aiheuttamien veristen naarmujen sekä yhden verisen varpaan jälkeen tässä on lopputulos:

Peilikuva koulun sovarista ei oikein näytä koko pukua kunnolla, mutta eipä niitä tullut otettua oikein muitakaan. Toivoa sopii, että se ammattikuvaajan ottama muotokuva näyttää puvun vähän paremmin. :D Kaiken väännön jälkeen tässä kelpasi kuitenkin tanssia ja olla ihailtavana koko päivä :--D Mulla olisi ollut tän kanssa vielä semmoinen iso ja ihana musta organzahuivi, mutta se olis ollut tanssiessa hullun epäkäytännöllinen, joten päätin olla välittämättä kaikista korsetin aiheuttamista selän tursuiluista ja tanssahdella pukuuni tyytyväisenä. Oikeanpuoleinen kuva on kahvitilaisuudesta, jonne kiskasin mustan neuleboleron lämmikkeeks. Sekään päällä en siis tanssinut. Mitään koruja en alkanut ihmetteleen ja korviksetkin oli samat kun aina.

Kotona illalla ennen jatkoja koitin saaha kampauksestakin jotain kuvaa. Takaa se oli vain semmonen kiharapilvi. Edestä näkee että hiukset on ensin tupeerattu alta pieneks tyynyksi ja siihen päälle tuikittiin niitä kiharoita pinneillä. Simppeli mutta nätti vielä näin latistuneenakin. :DD Viimoseksi pistän vielä kuvan siitä, miltä hiukset näytti tuon sekamelskan setvimisen jäljiltä VS. miltä ne näyttää normaalisti ja miltä muutenkin näytän normaalisti. Muhkea kiharapilvi vastaan jokaiseen ilmansuuntaan häröttävä hamppupehko. Kiharat on muuten jostain syystä pysynyt hiuksissa vielä tähän sunnuntaihin mennessä. Saisivat pikkuhiljaa alkaa hävitä.

Mutta lisää kuvia tosiaan mahdollisesti sitten jos saan niitä kavereilta. Olisi kiva näyttää vähän muidenkin pukuja (naamat sensuroituna tietysti), koska luokkakavereillakin oli niin hienoja. :D

Vanhojen päivä, The Senior Ball or The Oldests' Day, I celebrated it on Friday and it was amazing ♥ I made my dress with my own hands and I'm really proud of it. The first four pictures inspired me quite a lot and the drawing is the first idea I had. Surprisingly I had problems finding a suitable fabric. They don't make much festive checkered fabrics you know. :--D But finally I found one suitable enough and managed to finish my dress (after going trough some more minor problems lol). Hopefully I'll get some better pictures of it but that's probably the best I have for now.

My hairdo was pretty simple, but I really liked it. The last picture shows how my hair looked like after removing all the pins. And how my hair looks like normally. :D Slight difference there.

3 kommenttia:

 1. oi mä RAKASTAN tota kolmanneks ylintä kuvaa! <3 ihan sairaan söpö! mut joo totta toi ehkä on jotain villakangasta...öööö.

  ja hei vähän siistit kiharat tuli ku aukasit hiukset! :D sopii kyl sulle noiki. pidä joskus kiharoita :)

  VastaaPoista
 2. Juu se on ihana ♥

  Ja kiitos, vaikka en tiedä miten toi kihara enää näillä lyhyillä onnistuu. Pitänee kokeilla joskus :D

  VastaaPoista
 3. haha nii joo en ajatellukkaan tota...

  VastaaPoista

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)