Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

The last bits of this school year.

Alkuun varoitan että paljon kuvia luvassa! Haluatte ehkä klikata otsikkoa ja avata tämän postauksen yksinään.
First I want to warn you: lots of pictures coming! You might want to click the title and open just this one post.

Mikä olisikaan parempi tapa alotella kesälomaa, kun kirjottaa blogiin kouluhommeleista! Meillä oli eilen kevätjuhla ja ite väkertelin takkiani ihan viimeseen pisteeseen asti. Menin siis aamulla tuntia ennen kevätjuhlaa koululle tekeen portfolion loppuun, että sain sen palautettua vielä tässä keväällä :D Mutta ennen kun takista lisää asiaa, niin käytiin perjantaina Vapriikissa luokan kanssa. Mentiin kattomaan Ladyn tyyli -näyttelyä, joka esittelee Lady Ostapeck -nimisen muotokuvaajan amerikkalaisia pukuja vuosilta 1840-1950 sekä valokuvia. Pukujen lisänä siellä oli joitakin asusteita, kuten kenkiä ja hattuja. Oli kyllä ihan toimiva lopetus tälle vuodelle. Ne puvut oli ihan uskomattomia ♥ Ja valokuvat oli ihan mahottoman hienoja. Kaikki ne ihmiset oli niin kauniita. Ihan kun siihen aikaan ei olis elänytkään rumaa väkeä :D Jos sattuu olemaan opiskelija, niin kyllä tuohon melkein sen kolme euroa voi rahaa pistää. Se on siellä vielä vajaan vuoden ;)

What a great way to start summer vacation: writing about school stuff! On friday we went to see this exhibition: A Lady of Style: Lady Ostapeck’s American Costumes and Portraits. It runs at Museum Centre Vapriikki in Tampere for about a year. And it was amazing! Both the costumes and the portraits were really beautiful.

Sitten tosiaan se takki, jonka kanssa sai sotia ihan viimeseen maholliseen aamuun asti. Tää tapaus onnistu viemään hermot useemmin kun kerran, mutta oli se näköjään sen arvosta. Ootin ihan täysin saavani kakkosen, koska kehitin tähän pienen vihasuhteen valmistusprosessin aikana ja opettaja sano eilen, että kyllä mä siitä ihan hyvän numeron sain. Kakkonenhan on ihan hyvä, vaan ei riittävän hyvä :D Mutta illalla kun kävin kattomassa arvosanan, niin siellä paistattelikin kolmonen! Olin niin tyytyväinen. Oon vihannu kattella kakkosia sen jälkeen kun arviointi muuttu ykkösestä kolmoseen. Ja nyt voin taas tykätä tästä takista kun se onkin kolmosen arvonen :--D

And some more school stuff! I had some contradictory feelings towards this jacket of mine while making it. But now that it's almost ready (doesn't have buttons yet) I actuallu really like it. The color is an unusually bright sight in my wardrobe and I don't know why. I love red! And notice the cute polka dot lining! ;)


Otin kuvat ihan vaan sattumanvarasesti ton mekon kanssa, joka mulla sattu oleen päällä. En jaksanut alkaa pukeen mitään sopivampaa yhdistelmää, mutta kyllähän tästä toi takki näkyy nyt niin hyvin kun sen voi saada näkymään tolla mun kameralla. Siihenkin meni hermot, kun ei se taaskaan onnistunu hillitteen tota kohinahimoaan.

Huomaatte ehkä, että takista puuttuu vielä napit, kun tuo nappilista noin häröttää. Haluun painonapit, enkä ehtinyt käydä pistämässä niitä enää. Joten oottakoot syksyyn :D Huomaatte toivottavasti myös tuon söpön polka dot vuorin! ;)

Tuossa pari postausta takaperin näytin kuvia keskeneräsistä piirustuksista mun pukuhistorian kansioon. Sain senkin takasin ja nyt ois kuvia valmiista tuotoksesta. Tehtävä oli siis lyhyesti valita yhdestä kirjasta viisi kuvaa eri ajoilta, piirtää ne uusiksi ja suunnitella niistä vielä modernit versiot. Piirustukset koottiin sitten kansioksi, mihin tuli myös tekstiä valitsemistaan aikakausista.

And next I want to show you my finished costume history file. The assignment was to choose five costumes from different times, draw them and modernize them. Then you made a file out of them and wrote some information about each era.

Tässä onpi kansi, keltaista kookospaperia ja tuommoinen jollain kultasella maalilla tehty siluetti tyylinen asia. En yhtään muista mitä maalia se oli.


Ensimmäiseks valkkasin rooman ja ylempänä roomalaisen naisen asu. Kuvan laadulle kävi jotain hassua, mutta yritetään pärjäillä. Alempana sitten nykypäivään ehkä vähän sopivampi maksimekko epäsymmetrisellä yläosalla.

Ja tuo paperi, jolle teksti tulostettiin, on tuommoista läpikuultavaa ja ohkaista kultapaperia. Näin sekä historiallisen että nykyaikasen version voi nähdä melkein samaan aikaan :D Ikävä kyllä kostee liima teki tolle paperille vähän hallaa ja se meni vähän kupruille.


Sitten on vuorossa barokki, joka oli itsestäänselvä valinta, mutta samalla melkein vaikein modernisoida. Lisäks tää historiallinen piirustus on mun lemppari koko kansiossa. Ainoa vähänkään onnistunut tapaus :D Muiden kohdalla voi vaan todeta, että kopioiminen ei oo mun juttu. Nykypäivän puseroon otin mukaan isohkot hihat ja röyhelöisen olemuksen :D


Ludvig XVI:n tyyli eli kustavilainen tyyli. Rakastuin tohon historialliseen asuun ja sain heti päähäni kuinka yksinkertasesti sen nykyaikaistasin. Nyt vaan naurattaa miten suunnattoman iso pää historiallisella ihmisellä on ja miten pieni tolla nykyaikasella.


Sitten uusrokokoo. Tykkään ihan mahottomasti ton historiallisen puvun siluetista, mutta näistä historiallisista piirustuksista tää on omasta mielestä epäonnistunein. Kun taas tuo nykyaikanen versio on mun lemppari melkeinpä kaikista tän kansion piirustuksista ja kaikkein onnistunein. Ja ihanan siluetin otin tietty mukaan tohon nykyaikaseenkin, vaikkakin vähän vaatimattomammassa mittakaavassa.


Viimoseks valittin jugendin. Tässäkin historiallisen kuvan laadulle on sattunu jotain ja piirustus on kaulasta ylöspäin ihan kamala :D Tykkään jugendinkin aikasesta siluetista ihan mahottomasti ja art nouveau on ihana asia ♥ Nykypäivän asuun otin vaan tuon korkean vyötärön pystyraidoilla ja pari vaakaraitaa helmaan.

Ne oli siinä. Ei muuta kun hyvää kesää mulle ja kaikille, joilla se on jo alkanut! ;D

That's it. Hope we all will have the best summer!

2 kommenttia:

Kommentit on erittäin arvostettuja, kiitos jos jätät sellaisen jälkeesi! :)
Comments are greatly appreciated, thank you for leaving one! :)